Çadır Köşkü; İstanbul Beşiktaş Yıldız parkında 1871 tarihinde inşa edilmiştir. Yıldız Parkı içindeki iki tarihi köşkten biridir. O tarihlerde Çırağan Sarayı'na ait olan koruda,1871 yılında "Sedir Köşkü" olarak inşa edilmiştir. Beşiktaş - Ortaköy Caddesi üzerinde Yıldız Parkı' na girildiğinde solda yer alan bu köşk. Sultan Abdülaziz tarafından saray bahçesi dekoru olarak Sarkis Balyan ve kardeşlerine yaptırılmıştır. Köşkün önünde Yıldız Parkı'nın iki büyük havuzundan biri bulunmaktadır.
Çadır köşkünün üst katında, üç oda, büyük bir salon, tuvalet ve küçük hol vardır. Holden merdivenle bodruma inilir. Bodrumda büyük iki oda, salon, hol, tuvalet mevcuttur. Bodrum katı mutfak olarak kullanılmak amacıyla yapılmıştır. Büyük salonun tavanı salkım çiçeklerle donatılmıştır, köşe ve aralara çiçekten çerçeveler içine ördek, zürafa, geyik, at ve çiçek sepetleri yağlı boya ile resmedilmiştir. Salonun yanındaki iki büyük odanın tavanları da yine salkım çiçeklerle donatılmış olup çiçekler arasına, yani köşe ve kenarlara ördek, deve, inek, koyun, yaban ördeği, keklik ve çiçek sepetleri serpiştirilip dal ve çiçek figürleriyle yağlı boya tavana güzellik kazandırılmıştır. Köşk, süsleme sanatının en ince özelliklerini taşıyan motiflerle süslüdür. İki adet şöminesi, uzun, yüksek, büyük pencere ve kapıları zamanın mimari özelliklerindendir. Bu mekanlar, Saray mensuplarının günübirlik gezileri için seyir ve dinlenme yeri olarak kullanılmıştır.
Abdülhamit, Yıldız Sarayı' nı kullanmaya başlayınca, Çadır Köşkü' nün yanından geçen çevre duvarı yükseltilmiştir, daha evvel kapalı tutulan kapılarla geçiş sağlanmıştır. Abdülaziz Suikasti sanıkları, Çadır Köşkü' nün bodrum katında tutulmuştur. Köşk Abdülhamit' in hallinden sonra uzun yıllar kapalı kalmış, 1940 yılında Maliye Bakanlığı'nca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi ve korunun "Yıldız Parkı" olarak adlandırılmasından sonra Çadır Köşkü onarılmış, 1949 -1960 yıllarında Avedis Çakır isimli pastane sahibi tarafından işletilmiştir. 1960 yılında Askeri Darbe yönetiminde. Çadır köşkünde Tanzimat Müzesi" kuruldu. 1982 yılında diğer köşklerle beraber kullanımı ve işletim hakkı Turing'e verildi. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun. 28 Şubat 1995 Tarih ve 378 sayılı ilke kararının "Bakım Maddesine" göre elden geçirildi.1995 Haziran avında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından devralınmasıyla restorasyon çalışmalarına hemen başlanmış ve köşk bütünüyle restorasyondan geçirilmiştir.